Nick en Tim zijn het er allebei roerend over eens: de overgang van school naar stage en werk was een hele makkelijke.

Eigenlijk waren er geen grote uitdagingen en vervelende verrassingen, want op school stonden dezelfde vliegtuigjes om het sleutelen mee te oefenen.

Nick is nog bezig op Leeuwenborgh in Maastricht, en Tim is al een tijdje klaar. Als stagiair en werknemer hebben ze dan ook dagelijks verschillende dingen te doen. Zo is Nick veel bezig met sleutelen en ‘beurtjes’. “Dat zijn de onderhoudscontroles die om de vijftig vlieguren gedaan moeten worden.”, zegt hij. Tim houdt zich ondertussen meer bezig met de controles daarvan.

En wat vinden ze dan het leukste aan hun werk? Nick vindt de variatie erg leuk. Naast sleutelen en beurtjes is hij ook bezig met grotere klussen als een motorwissel. Die motorwissel vindt Tim ook nog steeds erg leuk om te doen. Of het maken van een testvlucht.

“Tsja, die kleinere dingen zijn nu routine voor me.”, zegt Tim die al van jongs af aan geïnteresseerd is in luchtvaart. Hij heeft ondertussen al veel vliegshows bezocht en daardoor op veel verschillende plekken in Europa geweest, zoals in Engeland en in Moskou.

 

Nick van den berg, (23), stagiair bij Cycloon Holland bv, opleiding Vliegtuigmonteur (niveau 4) & Tim Coenen (24),monteur bij Cycloon Holland bv (ROC Leeuwenborgh)