“Het moet van binnen zitten!”, zegt Roel over wat hij het leukste vindt aan zijn werk.

“Want er zijn ook veel veranderingen in bijvoorbeeld de wet- en regelgeving, dan moet je wel bijblijven. Maar als het van binnen zit, is dat niet erg.”

Roel heeft de opleiding vliegtuigtechniek in Maastricht gevolgd, en werkt sinds augustus 2011 als supervisor bij Cycloon Holland, een onderhoudsbedrijf onder de rook van Venlo. Als supervisor houdt hij zich dagelijks bezig met zaken als het aanmaken van werkorders. Maar ook contact houden met de klant en het bezighouden, aansturen en controleren van de jongens op de werkvloer.

De grootste uitdaging voor Roel was het halen van zijn Part-examens tijdens zijn studie. De overgang naar werk ging eigenlijk heel soepel. En heeft hij nog tips voor scholieren en studenten die moeten kiezen tussen een specialisatie in Avionica of Mechanica?

“Leer het allebei, dat is handig voor de toekomst.” Avionica studenten zijn namelijk schaars. Over de vraag wat een ‘typische’ vliegtuigmonteur voor eigenschappen moet hebben, denkt hij even na: “Die moet zelfstandig én in een team kunnen werken, die moet nauwkeurig zijn en als laatste natuurlijk gemotiveerd.”

 

Roel Waucomont, Licence Engineer Part 66 B1 (Roc Leeuwenborgh) Bij Cycloon Holland Bv