Samenwerking EPST en Martinair Flight Academy

Geplaatst door op mrt 15, 2017 in Nieuws | Geen Reacties
Samenwerking EPST en Martinair Flight Academy

LELYSTAD/UTRECHT -De Martinair Flight Academy, gevestigd op vliegveld Lelystad en EPST, gevestigd in Utrecht, zijn een operationele samenwerking aangegaan.

Een aantal Martinair studenten zal tijdens de laatste fase van de vliegopleiding gebruik maken van de EPST Multi Crew Cooperation (MCC) en Jet Orientation Course (JOC). In deze eindfase van de opleiding gaat het onder andere om de samenwerking in een cockpit tussen twee aspirant piloten. De praktijk wordt zoveel mogelijk nagebootst op een Boeing 737NG of Airbus A320 flight simulator, waarbij “airline style” training het uitgangspunt vormt. Er wordt gewerkt aan de hand van een door EASA erkende syllabus.

De studenten worden gedurende de opleiding geconfronteerd met veel verschillende operationele scenario’s, zoals bijvoorbeeld het uitwijken naar een andere luchthaven. De combinatie van theorie en simulatortraining duurt ongeveer twee maanden.

Het voordeel van deze nieuwe opzet is dat de studenten direct te maken krijgen met een opleiding, welke specifiek gericht is op het vliegen van een modern verkeersvliegtuig, zoals de bekende Boeing 737. Op deze manier kan beter ingespeeld worden op de behoefte van luchtvaartmaatschappijen. Hierdoor wordt het succes op het krijgen van een baan in de cockpit aanzienlijk vergroot. Naar verwachting zal de komende tijd de behoefte onder luchtvaartmaatschappijen naar nieuwe vliegers sterk toenemen.

Martinair Flight Academy, ook wel bekend als de ‘Martinair Vliegschool’, verzorgt diverse vliegopleidingen. De vliegschool heeft zeven eigen vliegtuigen en een simulator.

EPST is een door EASA erkende vliegschool gespecialiseerd in selectie van piloten, het opleiden van piloten en het verzorgen van type specifieke trainingen op de Boeing 737NG en de Airbus 320.

Laat een bericht achter