Algemene informatie

logistiek1Als Luchtvrachtspecialist zorg je ervoor dat de producten van jouw klant op het juiste tijdstip en op de juiste plaats zijn. Daarbij houd je rekening met de internationale wet- en regelgeving, kosten en vervoerstijden. Je hebt elke dag te maken met verschillende partijen, zoals de douane en vervoerders. Zijn er problemen of klachten? Dan los jij die op.

Vakken

Je leert alles over transport via de lucht. Er wordt aandacht besteed aan het opstellen van officiële documenten en vrachtbrieven. Je leert plannen en administreren en hoe je douaneformaliteiten moet afwikkelen. Er is veel aandacht voor moderne talen. Daarnaast worden o.a. de volgende vakken gegeven: Douane, Economie, Gevaarlijke stoffen, IATA dangerous goods, Kwaliteitsmanagement, Personeel en organisatie, Luchtvaartlogistiek, Security awareness en natuurlijk Topografie.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Een vmbo-diploma T-leerweg
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • Mbo-diploma van een soortgelijke opleiding op niveau 3.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 3 jaar.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt na de opleiding bijvoorbeeld aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij, luchtvrachtexpediteur, vrachtafhandelbedrijf, luchtvrachtagent of import-/exportbedrijf.

Waar

MBO College Airport
Diamantlaan 29, Hoofddorp

STC Group
Locatie Rotterdam

ROC van Tilburg
Locatie Stappengoor

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl