Algemene informatie

Als Luchtvrachtmedewerker Warehouse zorg je ervoor dat goederen op de juiste tijd en de juiste plek aankomen. Elke dag komen er duizenden goederen aan die van de ene plek van de wereld naar de andere verplaatst moeten worden. Je zorgt ervoor dat dit voorspoedig verloopt. Je helpt onder andere mee met het stapelen van goederen op pallets of vliegtuigplaten en houdt hierbij rekening met de grootte van het vliegtuig of de vrachtwagen.

Vakken

Je leert tijdens de opleiding alle aspecten om de vracht in goede banen te verwerken. Je werkt samen met partijen die goederen afleveren en ophalen en hebt contact met klanten (mondeling en via de telefoon). Je vult papieren in over de vracht en controleert deze, doet kennis op over de safety en werkt volgens de regels van de wetgeving Gevaarlijke Goederen. Ook ga je leren hoe je een heftruck bestuurt en bedient.

Toelatingseisen

Om  te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Mbo-diploma entree opleiding niveau 1
  • Vmbo-diploma-Basis

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 1 jaar.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt na deze opleiding verder gaan met de opleiding Coördinator Luchthavenlogistiek of Logistiek teamleider. Ga je aan het werk dan kun je aan de slag bij diverse afhandelaren, zoals KLM Cargo, Menzies, Swissport en dnata.

Waar

MBO College Airport
Diamantlaan 29, Hoofddorp

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl en op www.mbocollegeairport.nl