Algemene informatie

Een afwisselend beroep in de beveiliging? Kom je graag op een luchthaven? Dan is de opleiding Luchthavenbeveiliger wellicht iets voor jou! Als beveiliger werk je met mensen, het is daarom belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan. Als beveiliger bij een luchthaven controleer je passagiers en hun bagage voordat zij het vliegtuig ingaan.

Voor wie?

Je voelt je verantwoordelijk, kunt goed samenwerken met andere mensen, ook ben je stressbestendig en betrouwbaar.

Vakken

De opleiding is zowel BOL als BBL te volgen. Je krijgt les op niveau 2. De BOL-opleiding duurt 1 – 2 jaar, waarvan je 60% les krijgt en de rest van de tijd praktijkervaring opdoet. De BBL-opleiding duurt 1 jaar en kun je alleen volgen als je een baan hebt bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding leer je alles over beveiligen; controleren bij de in- en uitgangen, in actie komen bij incidenten en noodgevallen, in de gaten houden en in actie komen bij verdachte personen.

BOL of BBL

Deze opleiding is zowel BOL als BBL te volgen.

Duur van de opleiding

1 / 2 jaar

Toekomstmogelijkheden

Je kunt verder leren door te kiezen voor de opleiding Coördinatie Luchthavenbeveiliging (niveau 3), deze opleiding duurt ook weer 1 – 2 jaar en is een BBL-opleiding. Ook kun je kiezen om meteen aan de slag te gaan als Luchthavenbeveiliger op bijvoorbeeld Schiphol.

Opleiders

MBO College Airport 
Locatie Hoofddorp