Algemene informatie

Werken in de luchtvaart, maar geen vmbo-diploma gehaald? Dan is de opleiding Entree Luchthaven wellicht iets voor jou! Na de opleiding kun je doorstromen naar mbo niveau 2 of ga je aan het werk.

Vakken

Let op: bij de opleiding Entree Luchthaven kun je kiezen uit twee uitstroomprofielen, namelijk facilitair en logistiek.

Facilitair
Je bent als assistent facilitair medewerker luchthaven een onmisbare duizendpoot op de luchthaven. Je leert het voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden, assisteren in de bediening, wettelijke richtlijnen: arbo, hygiëne, veilig en gezond werken, klant- en servicegericht kunnen handelen.

Logistiek
Als assistent luchtvrachtmedewerker assisteer je bij het ontvangen en verzenden van goederen. Tijdens de opleiding leer je assisteren bij het ontvangen en opslaan van goederen, assisteren bij het verzamelen en verzendklaar maken van goederen, security; werken volgens de richtlijnen van de luchtvaartwet en safety en volgens de richtlijnen van de wetgeving Gevaarlijke Goederen.

Toelatingseisen

Voor Entree heb je geen vooropleiding nodig. De entree opleidingen zijn voor leerlingen die geen diploma behaald hebben in het voortgezet onderwijs. Wel moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 1 jaar.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt met het uitstroomprofiel Facilitair verder leren via de opleiding Facilitair Medewerker Luchthaven. Met logistiek kun je verder stromen naar Luchtvrachtmedewerker Warehouse. Ook kun je natuurlijk na de opleiding naar het werk gaan.

Opleiders

MBO College Airport 
Opaallaan 25, Hoofddorp

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl en www.mbocollegeairport.nl