Algemene informatie

Op zoek naar een uitdaging in de luchtvaart en technisch ingesteld? Dan kan de opleiding Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud iets voor je zijn! Tijdens de opleiding sleutel je al aan vliegtuigen. Je voert zelfstandig of in teamverband onderhoud en reparaties uit aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen. Je verricht inspecties en lost storingen op in de hydraulische mechanische en elektrische systemen van onderstellen, staartvlakken en de romp. Dit is heel nauwkeurig werk, waarbij je altijd de regels moet volgen en de nodige voorschriften in de gaten moet houden.

Vakken

Naast de algemene vakken krijg je beroepsgerichte vakken als aerodynamica, vliegtuigmotoren, vliegtuigconstructies en vliegtuiginstallaties. Je voert reparaties en onderhoud aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen uit, controleert en test vliegtuigonderdelen.

Toelatingseisen

-Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
-Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
-Een mbo-diploma van een verwante opleiding op een lager niveau;
-Met wiskunde of natuur- en scheikunde.

Toekomstmogelijkheden

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met vliegtuigonderhoud en bij bedrijven die vliegtuigonderdelen maken en repareren. Ook kun je ervoor kiezen door te stromen naar Vliegtuigonderhoudstechnicus Avionica/Mechanica.

VliegtuigmonteurDuur van de opleiding

De opleiding duurt 3 jaar.

Waar

Deltion College 
Locatie: Zwolle

Techniekcollege 
Locatie: Maastricht Airport

MBO College Airport 
Locatie: Hoofddorp

ROC Tilburg
Locatie: Tilburg

Aircraft Maintenance & Training School (EASA Part 147)
Locatie: Hoogerheide

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl