Algemene informatie

Als Coördinator Luchthavenlogistiek heb je een belangrijke rol in het vervoer van luchtvracht. Je begeleidt klanten die luchtvracht komen ophalen of afleveren. Je controleert deze goederen en regelt de juiste papieren. Via het computersysteem voer je alle gegevens over de vracht in. Je bent onmisbaar in het logistieke proces. Je hebt veel contact met klanten, de douane en vervoerders. Je geeft informatie aan collega’s van andere afdelingen en bij drukte help je mee om alle papieren en vracht op tijd klaar te hebben. Luchtvracht gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door.

Vakken

Tijdens de lessen leer je alles over het coördineren van luchtvracht. Je vult de juiste papieren in en controleert deze. Daarnaast doe je kennis op over security (regels van de luchtvaartwet) en safety (regels van de wetgeving Gevaarlijke Goederen).

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Coördinator Luchthavenlogistiek moet je voldoen aan een van de onderstaande voorwaarden:

  • Mbo-diploma van een soortgelijke opleiding op niveau 2;
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo;
  • Warehouse managerVmbo-diploma Kb0-/G-/T-leerweg

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 2 jaar.

Toekomstmogelijkheden

Na de opleiding kun je verder leren en kiezen voor de opleiding Logistiek Supervisor (niveau 4) of Luchtvrachtspecialist (niveau 4). Je kunt met de opleiding aan de slag bij luchtvrachtagenten, luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM Cargo, Martinair Cargo en Air Nippon, maar ook bij afhandelaren Menzies, Swissport en dnata.

Waar

MBO College Airport
Diamantlaan 29, Hoofddorp

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl en op www.mbocollegeairport.nl