Algemene informatie

Een verantwoordelijke baan in de luchtvaarttechniek?
Dan is de opleiding Constructier Repair Specialist een goed startpunt. Of je er nu zelf in zit of eraan sleutelt, technisch gezien wil je dat een vliegtuig altijd honderd procent in orde is. Na de opleiding weet je alles over hoe een vliegtuig in elkaar zit. Je gaat aan de slag met het maken van onderdelen uit (metalen) plaatmateriaal, composiet en kunststof en leert veel over verschillende technieken en materialen.

Vakken

Naast de algemene onderdelen van de opleiding leer je veel tijdens vakinhoudelijke vakken. Tijdens de opleiding leer je onder andere reparaties en onderhoud uitvoeren aan vliegtuigen en vliegtuigonderdelen, controleer en test je vliegtuigonderdelen, spoor je storingen op, onderzoek je de oorzaak en los je storingen op. Je houdt alle werkzaamheden bij en begeleidt ook minder ervaren collega’s.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Minimaal een vmbo-diploma; kadergerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg;
  • Overgangsbewijs 3 naar 4 havo;
  • Een mbo-diploma op niveau 2

Toekomstmogelijkheden

Je kunt als Constructie Repair Specialist aan het werk bij bedrijven die onderhoud plegen aan vliegtuigen of bepaalde onderdelen van vliegtuigen, zoals de neus, staart of motoren. Ook kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Duur van de opleiding

3 jaar.

Waar kun je de opleiding volgen?

MBO College Airport 
Locatie Hoofddorp