Algemene informatie

Ben je stressbestendig en heb je veel verantwoordelijkheidsgevoel?
Tijdens de opleiding leer je hoe je vliegtuigbeladingsschema’s opstelt en ook hoe je vliegtuigplanningen maakt. Je wordt opgeleid om te berekenen hoe zwaar een vliegtuig beladen mag worden en wat de nationale en internationale regels hiervoor zijn. Je brieft de bemanning over actuele omstandigheden en situaties die het routepatroon verstoren.

Vakken

Bij de opleiding komt veel rekenwerk te pas. Je krijgt les in het lezen van weerkaarten en er is veel aandacht voor communicatie. Omdat je in een internationale omgeving komt te werken, is er ook veel aandacht voor vreemde talen, met name Engels. Dat is de voertaal binnen de luchtvaart en het spreekt voor zich dat je deze taal goed spreekt en schrijft. Daarnaast krijg je les in Douane, Flight operations, Ground operations, Meteo, IATA dangerous goods, Personeel en Organisatie, Rekenen en Operations management.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je voldoen aan een van de volgende eisen:

  • Mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 3;
  • Vmbo t of g diploma met wis- en natuurkunde in het pakket;
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.

Duur van de opleiding

De opleiding duurt 3 jaar.

Toekomstmogelijkheden

Na de opleiding kan je aan de slag bij een luchtvaartmaatschappij of bij ondersteunende afdelingen van de luchtverkeersleiding. Ook kun je doorstuderen aan het hbo. Geschikte hbo-opleidingen zijn hbo Aviation (Air Traffic Management of Aviation Flight vanaf het tweede jaar), hbo Luchtvaarttechnologie, hbo Logistiek & Economie of hbo Management.

Waar

MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp

STC-Group
Locatie Rotterdam

Voor meer informatie: www.luchtvaartopleiding.nl